Николай Иванов: Трябва да се наложи строг контрол и на личните джетове
Автор: Екип Burgas24.bg 17:49 / 23.06.2010Коментари ()936
© Burgas24.bg
Няма сериозни инциденти на бургаския плаж, причинени от неправилно използвани на водни атракции. Това каза председателят на Асоциацията по водно спасяване в Бургас Николай Иванов. Той обясни, че от дълги години практика на концесионера е да не допуска на плажа подобни атракциони.

"Предните два дни се наблюдават странични джетове, които пристигат на нашия плаж и най-лошото е, че някои от тях си позволяват да влизат между хората, зад обозначителните шамандури, което е доста сериозна предпоставка за инцидент. За жалост не виждам никакъв контрол от страна на службите. Те трябва да се контролират по някакъв начин, защото според мен това са частни джетове, които дори и с новия закон за дистанционното спиране, той е само за джетове, които се отдават под наем", каза Иванов.

По отношение на другите водни атракции - по-опасни са бананът, който се дърпа от скутер, и парашутът. Водните колела са също опасни, защото на тях се качват повече хора от допустимия брой, не се използват жилетки, допълни спасителят.

"Съветът ми е най-вече родителите да не оставят децата без надзор, защото мога да кажа, че почти всеки ден имаме случай на изгубено дете. Те трябва да се обърнат възможно най-бързо към близкия спасителен пост, защото спасителите са оборудвани с радиостанции и веднага при сигнал за изгубено дете ще се информират помежду си и биха го намерили по-бързо. Бих казал също, че хората ги е срам да викат за помощ, когато се давят. Ако имат нужда от помощ нека да викат, ние сме за това на плажа, момчетата бдят за тяхната сигурност и се надявам да имаме едно безаварийно лято", каза още Николай Иванов.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Nikolai-Ivanov-Tryabva-da-se-nalozhi-strog-kontrol-i-na-lichnite-dzhetove-172702
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.