Разкриват летни групи за деца на работещи и туристи в Созопол
Автор: Екип Burgas24.bg 13:32 / 22.06.2010Коментари ()428
© Burgas24.bg
Две допълнителни летни групи за децата на туристите и работещите разкриват в Созопол и Черноморец по време на туристическия сезон, каза кметът на Созопол Панайот Рейзи. Практиката не е нова и цели да облекчи родителите, както на почиващите в морския град, така и на тези, които отиват в Созопол през лятото, за да работят. Първите за този сезон вече са се възползвали от услугата, каза Рейзи.

Гостите на града заплащат сумата от 50 лева на месец ако искат да ползват детска градина. Тази сума е определена с решение на Общински съвет -Созопол. За разлика от гостите местните ползват детските градини в общината безплатно.

"Таксата, която преди се събираше, беше 20 лева, тя е смешна и аз казах, че е по-добре да е безплатно, отколкото да събираме символични суми. Те ще си останат безплатни за жителите на Созопол", каза Рейзи. На този етап ще се запази и практиката да се дават по 2 000 лева за всяко новородено дете. Общо осем са детските градини на територията на община Созопол. Целогодишно те се ползват от около 250 деца.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Razkrivat-letni-grupi-za-deca-na-raboteshti-i-turisti-v-Sozopol-172348
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.