Редуцират персонала в дома "Коджакафалията"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:53 / 14.06.2010Коментари ()791
© Burgas24.bg
С 6 щатни бройки по-малко ще работи екипът на дома "Коджакафалията" от 1 юли. Предложението е направено от директора на бургаския интернат Йордан Тодоров. То е на базата на последните промени свързани с броя на децата, които живеят в дома и по-малката държавна субсидия за институцията от май т.г.

През април, по решение на МТСП, Агенция за социално подпомагане намали капацитета на ДДЛРГ "Ал.Г. Коджакафалията" от 110 на 72 места.

По-късно бюджетните средства за дома бяха орязяни с 184 281 лв. Предложението ще бъде гласувано на сесията на общинските съветници в Бургас този месец. Бургаският интернат "Ал. Г. Коджакафалията" трябва да бъде закрит до 2014 г.

Заедно с него предстои да бъдат затворени и още три социални институции от областта. Това са ДДЛРГ"Щурче" в Средец и домовете за деца с умствена изостаналост в село Искра, община Карнобат, и село Кошарица, Несебър. Целта е децата да не са в социални домове, а да бъдат осиновени, в приемни семейства, в защитени жилища или центрове за социална подкрепа и такива от семеен тип.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Reducirat-personala-v-doma-Kodzhakafaliyata-170546
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.