Венцислав Николов: Плажовете около Шабла, Крапец и Царево са най-чисти
Автор: Екип Burgas24.bg 13:26 / 14.06.2010Коментари ()600
© Burgas24.bg
Плажовете, който се намират в крайния юг и крайния север на българското черноморско крайбрежие са най-чисти. Става въпрос като за плажовете около Шабла и Крапац, така и за тези около град Царево. Това заяви директорът на Басейнова дирекция - Варна Венцислав Николов. Въпреки това обаче на север водите се замърсяват частично от наносите, които носи река Дунав при вливането си в Черно море.

Той посочи, че проверките за чистотата на варненските плажове вече са преминали и резултатите ще бъдат готови в най-кратки срокове. Основните проблеми за чистотата на плажовете са старите - липсата на пречиствателни станции в курортите "Златни пясъци" и "Св. Св. Константин и Елена". Най-мръсен е Южният плаж на Варна, където проблем е преливникът на вълнолома и липсата на помпена станция. Има идея за отвеждане на мръсните води от Шокаровия канал до въпросния преливник, но това е само идеен проект.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Vencislav-Nikolov-Plazhovete-okolo-Shabla-Krapec-i-Carevo-sa-nai-chisti-170511
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.