Фантастиката завладява Бургас с фестивала "Тера Фантазия"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:50 / 11.06.2010Коментари ()916
©
От 7 до 13 юли в Бургас ще се проведе второто издание на единствения в страната национален фестивал "Празници на фантастичното изкуство "Тера фантазия".

Той се организира от Клуба за фантастични изкуства - Бургас и Дружеството на българските фантасти "Тера фантазия". Провежда се през година в рамките на Месеца на фантастичното изкуство - 13 юни - 13 юли.

В продължение на 30 дни бургазлии и гости на града ще бъдат свидетели на различни "фантастични" прояви на фантастичното - в литературата, изобразителното изкуство, музиката, танца, театралното изкуство, видеоклипа, компютърните и ролеви игри. Ще има карнавал и маскен бал, огнено шоу, концерт техно и електронна музика, театрални и танцови постановки, изложби - компютърна графика, фантастична живопис и скулптура, модно ревю-дефиле на фантастични костюми, изработени с подръчни материали, геймърски турнир и др.

В програмата са предвидени и "сериозни" фантсъбития като лекции-дискусии по проблемите на фантастичното изкуство, презентации на клубове от страната, награждаване на лауреатите от Националния конкурс за фантастични изкуства "Тера фантазия" и др.

Източник: в. "Компас"



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Fantastikata-zavladyava-Burgas-s-festivala-Tera-Fantaziya-169860
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.