Командироват 13 пожарникари в Несебър за сезона
Автор: Екип Burgas24.bg 15:34 / 03.06.2010Коментари ()806
© Burgas24.bg
13 пожарни служители от вътрешността на страната ще бъдат командировани в Несебър от 1 юли до 31 август. Това съобщи  главен инспектор Бойчо Узунов, началник сектор „Държавен пожарен контрол и превантивна дейност" в звено „Пожарна безопасност и спасяване" към ОД на МВР - Бургас. По думите му този район е един от най-натоварените през лятото, като целта е те да подсилят дежурните сили в морския град. Като един от проблемите главен инспектор Узунов посочи остарялата техника на пожарникарите. Единствено в Несебър към момента има закупен нов автомобил със средства на общината, с който може да достигне до всички обекти в стария град. Друг проблем е натовареният трафик, посочи Узунов. Той беше категоричен, че бургаските пожарникари ще направят всичко възможно, за да осигурят едно безопасно и безпроблемно лято на жителите и гостите по Черноморието.

В активния туристически сезон започват активни проверки по обекти по черноморските курорти. Извършват се проверки по график във всички туристически обекти за настаняване. „На първо място това е участие на началници на РСПАБ в морските общини в така наречените инструктивни съвещания по кметства, в които всички институции, имащи отношение към сезона докладват за тяхната готовност за безпроблемно протичане на летния сезон. По разпореждане на главния комисар на МВР и на главна дирекция Пожарна безопасност сме дали писмени указания на началниците в морските общини. Даваме им указания да изготвят планове с конкретни мероприятия за осигуряване на пожарната безопасност в туристическия сезон пол линия на държавен пожарен контрол и превантивна дейност и по линия на пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност", обясни Узунов.

Проверки се правят и в горските площи съвместно с РУГ на всяко тримесечие. Обект на проверки са производствени обекти, които граничат с територията на горски и полски фонд. Особено внимание се обръща на недопускането на палене на стърнища.

Бургаската пожарна обслужва три общини - Бургас, Созопол и Камено.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Komandirovat-13-pozharnikari-v-Nesebur-za-sezona-167886
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.