Час по вероучение на улицата от Синята коалиция
Автор: Екип Burgas24.bg 14:03 / 01.06.2010Коментари ()447
©
Над 500 деца от Бургас получиха днес библии по повод Международния ден на детето - 1 юни. Инициативата е на Синята коалиция в града. В продължение на час отец Веселин и представители на СДС и ДСБ раздаваха учебните помагала по религия за начален курс на преминаващите по улица „Богориди" малчугани.

Изданията, които получиха като подарък децата са на български и английски език и са одобрени от Министерството на образованието и науката. „С този благороден акт очакваме децата, които прочетат библиите да разберат ценностите на християнската вяра", каза отец Веселин и допълни, че децата от малки трябва да бъдат възпитавани в християнски ценности.

Майки, чиито малчугани получиха библии от Синята коалиция споделиха, че жеста на коалицията ще бъде запомнен. „Много оригинален подарък, досега никой не се е сетил да зарадва децата с подобно нещо. За първи юни децата получават балони, играчки, лакомства, но библейското помагало, подадено в детските ръце от духовник, наистина ще остане подарък за цял живот", казаха по повод акцията родители.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Chas-po-verouchenie-na-ulicata-ot-Sinyata-koaliciya-167237
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.