Община Несебър готова за старта на туристическия сезон
Автор: Екип Burgas24.bg 14:40 / 10.05.2010Коментари ()513
Община Несебър е готова да посрещне новия туристически сезон Лято-2010, предаде репортер на Burgas24.bg. Това стана ясно по време на традиционната среща по инициатива на общинската администрация.

На нея присъстваха представители на туристическия бранш, полиция и представители на дипломатическите мисии на основно представените туристически общности на територията на общината. Гости бяха консулите на Финландия, на Ирландия, на Великобритания, заместник областният управител Златко Димитров.

По думите на кмета Николай Димитров общината е напълно готова да посрещне първите си туристи. Зелените площи за първа година са минали на пряко подчинение на общината, Прекратени са договорите с външните озеленителни фирми. Определени са 8 паркинга, които да посрещат гостите на града. Три от тях са в старата част на град, 4- в новата и 1 в зона "Запад" на Слънчев бряг. За паркиране в рамките на 1-4 часа водачите на леки автомобили ще плащат по 2 лева на час., а на автобусите по 3 лева. За денонощие за лек автомобил сумата ще е 8 лева, а за автобус -12 лева.

От общинската администрация увериха, че тази година ще се опитат да се справят със некоректните превозвачи. Отнети са разрешителни за работа на 6 таксиметрови автомобила, заради монтирани устройства до апаратите, които показвали неверни сметки и по този начин ощетявали гостите на града, най-вече чужденците.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Nesebur-gotova-za-starta-na-turisticheskiya-sezon-161938
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.