Стъпкаха лалета на Флората
Автор: Екип Burgas24.bg 10:39 / 04.05.2010Коментари ()1683
© Burgas24.bg
Невиждано нашествие на любители-фотографи изрови цветните лехи около шатрите на изложението за цветя „Флора- 2010". Най-желан обект за снимки се оказа централният кръг с лалетата пред главния павилион, който вече е с коловози и утъпкани цветя. За да се увековечат в кръга със зеленина и холандските цветя, през почивните дни нахлуха деца, насърчавани от родители с фотоапарати, пример дори „дадоха" възрастни хора, ученички, решили да си направят по-различна фотосесия, но всички дошли уж да се любуват на цветното изложение.

Задължително условие, за да се похвалиш, че си бил на Флората, се оказаха не впечатленията от изложението и цветята, а да запечатиш мига, като се разпишеш точно в кръга с разноцветните лалета. В него липсва табела за забрана да се гази сред цветята, няма ограничителни ленти. Около цялото изложение липсват общински полицаи, които да ограничават нашествието от любители-фотографи. Зеленината на лехите за двата почивни дни буквално бе изорана от „естети -любители", които искат да пренесат на компютъра си и за поколонията запечатания миг. „Влез, маме, да те снимам", насърчително се чуваше от всички страни. В белите държави екополиция и солена глоба би възпряла амбицията ни на снимката непременно да сме до лилавото или черно къдраво лале. Онова, което преди много години за първи път бе пренесено на бургаската изложба и всеки бургазлия искаше само да го види и запомни. Предмет на интервенцията се оказаха и няколко лехи с бегонии, но към тях интересът не бе чак дотам голям.

Докато едни се снимаха и възтрогваха по направените фотоси, трипластова опашка от бургазлии се изви и през двата почивни дни пред главната палата, хората искаха да влязат и да видят цветята в нея. Там се наблюдаваше друго явление. Някои от желаещите да разгледат вече бяха изнервени, че опашката върви бавно, като решиха да си спестят времето и нервите и тръгнаха да изпреварват директно онези, които се бяха замечтали по експонатите. „Неправилното изпреварване" премина чрез навлизане през икебани, камъчета и цветя. Момиче, натоварено от организаторите, само се усмихваше безпомощно. Оставени сами да се организират, желаещите да видят изложбата буквално наложиха свои улични правила.
На фона на тези „картини от една Флора" в съседната палата поучително е експонирана фотоизложба за 100-годишнината от създаването на любимата на всички бургазлии Морска градина.

От община Бургас заявиха, че приветстват снимките и радостта на хората. „Веднъж в годината го правим, нека да се снимат хората в цветните площи, не мисля, че трябва да има забрани, всичко е до отношението на хората", заяви началник отдел „Озеленяване" Светла Танева. За организацията в палатата заяви, че ще проучи случая. Според нея имало ограничение само за навлизане на кучета.

Източник: factor-bs.com




Още по темата: общо новини по темата: 5
30.04.2010 »
30.04.2010 »
29.04.2010 »
28.04.2010 »
15.04.2010 »
Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Stupkaha-laleta-na-Florata-160686
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.