75 000 контрабандни маркови стоки задържаха на Лесово
Автор: Екип Burgas24.bg 13:05 / 03.05.2010Коментари ()501
©
Огромно количество от 74 919 броя недекларирани маркови облекла, обувки, аксесоари и етикети задържаха митническите инспектори на Лесово при пресечен опит за контрабанда от Турция.

Контрабандната пратка е открита при щателна митническа проверка съвместно със служители на гранична полиция на ТИР марка „Волво" с чуждестранна регистрация.

Камионът е пътувал в посока от Турция през България за Словакия. При проверката на българския митнически пункт е установено, че освен декларираната стока ТИР-ът превозва недекларирани 20 976 броя тениски, ризи, блузи, панталони, маратонки, чанти, очила, колани и други аксесоари с марки „Adidas", „Boss", „Armani", „Ferre", „Gucci", „Lacoste", „Nike", „Prada", „Replay", „Versace", „Diesel", „Puma" и др., както и 53 950 хартиени етикета с марки „Nike",„Puma" и „Аdidas".

Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу неизвестен нарушител и случаят е предаден на компетентните органи от полицията и прокуратурата. В изпълнение на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения, Митница Бургас ще информира за случая официалните правопритежатежатели на съответните търговски марки за извършване на проверка дали се касае за фалшифициране на маркови стоки.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/75-000-kontrabandni-markovi-stoki-zadurzhaha-na-Lesovo-160487
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.