Приключи първата среща на работна група за решаване на проблемите на Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 17:51 / 16.04.2010Коментари ()1405
©
Zам.-областните управители Златина Дукова и Златко Димитров и двамата експерти от МИЕТ
Първа среща на работната група назначена със заповед на Областния управител Константин Гребенаров и имаща за цел да изготви предложение за решаване на проблемите свързани с инфраструктурата на к .к. Слънчев бряг, общ. Несебър се проведе днес в Областна управа. В нея участие взеха зам.-областните управители Златко Димитров и Златина Дукова, експерти от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/, зам.-кмет на Община Несебър, представители на „Слънчев бряг" АД, „Съюза на собствениците" и "Слънчев бряг холдинг" АД - представител на миноритарните собственици в дружеството.

Присъстващите разгледаха проблема в две насоки - дългосрочна и краткосрочна. В дългосрочен план приоритетен се очерта варианта инфраструктурата на к. к. „Слънчев бряг" да бъде възмездено предадена на Община Несебър. Конкретните стъпки, които ще се предприемат в тази връзка са през месец май да се изготви актуализирана пазарна оценка на тази част от инфраструктурата, която ще бъде предмет на прехвърлянето. Очаква се и становището на Общината по този вариант.

„По този начин ще бъдат удовлетворени исканията на собствениците да не заплащат два пъти за една и съща услуга, едновременно с това ще бъде защитен и интересът на държавата", коментираха експерти от МИЕТ.

Това ще е основната насока по която ще се работи. В случай, че община Несебър не може да направи този разход ще се търсят други варианти. Сред обсъдените беше и този държавата, в лицето на „Слънчев бряг" АД да стане стопроцентов собственик, като обезщети двадесет и пет /25/ процентния дял на миноритарните собственици.

В краткосрочен план работната група обсъди предстоящия летен сезон и подготовката за него. От ръководството на „Слънчев бряг" АД увериха собствениците на хотели, че к. к. Слънчев бряг е готов да приеме първите гости и туристи и че проблеми с ток, почистване на алеите и дезинфекция на тревните площи тази година няма да има.




Още по темата: общо новини по темата: 33
16.09.2011 »
24.06.2011 »
23.06.2011 »
22.06.2011 »
22.06.2011 »
21.06.2011 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Priklyuchi-purvata-sreshta-na-rabotna-grupa-za-reshavane-na-problemite-na-Slunchev-bryag-156746
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.