Общината поема управлението върху Морската градина
Автор: Екип Burgas24.bg 13:57 / 25.03.2010Коментари ()2237
© Burgas24.bg
Правителствената информационна служба съобщи, че с решение на Министерски съвет правото на управление върху историческото ядро на Морската градина в Бургас се предоставя безвъзмездно на Община Бургас. Теренът с площ 8.5 хектара е неотделима част от Приморския парк, където се провеждат редица прояви от културния календар на града.

Досега Морската градина формално беше разделена на две части - едната се водеше общинска, а другата държавна територия. Това възпрепятстваше местната власт да предприеме по-сериозни инициативи за ремонти, асфалтиране, опазване на уникалните дървесни видове и растителност в историческото ядро.

Общинска администрация приветства решението на МС за обединяване на двете части от парка под нейно управление и отправя благодарности за съдействието на бургаските депутати в Народното събрание, ръководството на Областна управа - Бургас, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, както и на премиера Бойко Борисов.

Първите действия на Община Бургас за благоустрояване на историческото ядро на Морската градина ще бъдат насочени към подмяна на амортизираното осветление и неотложни ремонти по инфраструктурата. Тази година Приморски парк ще празнува 100-ия си рожден ден като една обединена територия.




Още по темата: общо новини по темата: 2
25.03.2010 »
25.03.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinata-poema-upravlenieto-vurhu-Morskata-gradina-151677
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.