Два склада в Бургас ще съхраняват храни, внесени оттрети страни
Автор: Екип Burgas24.bg 13:50 / 07.03.2010Коментари ()705
© Burgas24.bg
Два са складовете на територията на община Бургас, в които временно ще се съхраняват внесени от трети страни храни, до извръшването на анализа им от лицензирани лаборатории. Това съобщиха специално от РИКОЗ- Бургас за Burgas24.bg.

Складовете са: на фирма "Пристанище Бургас" ЕАД, намиращ се на територията на Пристанище - запад гр. Бургас, подходящ за съхранение на храни, изискващ специален режим на съхранение (охладени и замразени храни). Другият склад е на фирма "Фиш Порт" АД намиращ се на територията на Рибно пристанище гр. Бургас, подходящ за храни неизискващи специални условия на съхранение.

В двете складови бази ще се съхраняват храните, внесени в страната ни, до получаването на резултатите от извършените лабораторни анализи за извършване на официален контрол на храните(физически проверки, вземане на проби от храни.
Изискването за контрол е наложено през 2009 година от ЕС, който утвърди регламент на Комисията за налагане на специални условия за вноса на определени храни, внасяни от някои трети страни. Самият регламен е в сила от началото на 2010 година.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dva-sklada-v-Burgas-shte-suhranyavat-hrani-vneseni-ottreti-strani-147276
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.