Общината търси пари за видеонаблюдение
Автор: Екип Burgas24.bg 14:55 / 03.03.2010Коментари ()990
© Burgas24.bg
Общината търси средства за реализация на проекта за видeонаблюдение в Бургас, каза кметът Димитър Николов. „Проектът за видеонаблюдение е изготвен и е готов техническият му вариант. Проблемът е, че липсва финансиране", посочи кметът.

За обезпечаване на изграждането на цялото видеонаблюдение на територията на града са необходими грубо до около 4 милиона лева, с които общината не разполага в момента, каза още Димитър Николов. Той допълни, че администрацията е изпратила писмо до Министерството на вътрешните работи, тъй като в други градове - Пловдив и Варна, видеонаблюдението е финансирано от министерството.

Заради икономическата криза и трудностите по финансирането обаче, в момента държавата не може да осигури средства за този проект, затова общината търси други източници на финансиране.

По проекта за интегриран градски транспорт, по който общината получи техническа помощ по програма „Джаспърс", ще бъдат осигурени около 700 000 лева за изграждането на видеонаблюдение. „Останалите средства трябва да бъдат съфинансирани от общинския бюджет. В момента има заложени само 200 000 лева, така че търсим средства", каза кметът на Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinata-tursi-pari-za-videonablyudenie-146490
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.