Граничните полицаи от летището искат в общинска наредба
Автор: Екип Burgas24.bg 10:30 / 03.03.2010Коментари ()635
© Burgas24.bg
Да бъдат добавени в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас териториалните структури на Главна дирекция "Гранична полиция" настояват служителите на Гранично полицейско управление към Летище Бургас.

От месец май 2009 година граничните полицаи изпълняват задачи по опазване на обществения ред в обществените зони на Летище Бургас, но дейността на служителите е затруднена и недостатъчно добре ефективна. Служителите нямат правомощия да установяват извършени нарушения от граждани по Наредба за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас в рамките на обществените зони и да съставят актове. Летището Бургас се намира в рамките на града. То е второто по големина международно летище в страната. Всичко това определя един много силен трафик на хора и моторни превозни средства през обществените зони на летището.

В редица случаи, обаче летището е посещавано от хора с недобро възпитание, в нетрезво състояние, като извършват различии непристойни деяния или носят опасни предмети, като това не нарушава законовите разпоредби. Същите деяния могат да се квалифицират като нарушения и да бъдат санкционирани по приетата от Общински съвет - Бургас наредба, завяват от ръководството на граничното полицейско управление.

"Смисълът и целта на Наредбата по запазване на спокойствието на гражданите, които зачитат разпоредените норми на поведение със закон или друг акт и налагане на санкции на нарушителите към настоящия момент са трудно постижими. Това в очите на европейските и чужди граждани "почерня" имиджа, както на Летище Бургас, така и на общинските власти и на полицейските органи от ГПУ-Летище Бургас, а и на България, като цяло" категорични са служителите.

Източник: factor-bs.com



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Granichnite-policai-ot-letishteto-iskat-v-obshtinska-naredba-146382
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.