Приятелката на лихваря Донков остава в ареста
Автор: Екип Burgas24.bg 16:21 / 25.02.2010Коментари ()1877
© Burgas24.bg
Приятелката на обвинения в незаконно лихварство Иван Донков- по прякор Бухала е с постоянна мярка задържане под стража, предаде репортер на Burgas24.bg. Срещу Милкана Жечева Вълкова е обвинение по чл. 253 ал. 1 от Наказателния кодекс - пране на пари.

Прокуратурата е изготвила обвинителен акт, в който се посочва, че Вълкова е извършвала дейността си в периода 2004-2009 година. Разследването е в начална фаза. Тогава са били извършвани финансови операции и сделки с недвижими имоти, на база на които приятелката на Бухала се е облагодетелствала.

В съдебна зала Прокуратурата защити искането си за постоянен арест, с факта че посоченият в личната й карта адрес не отговаря на действителното и местоживеене, а апартаментът е продаден още през 2000 година. Защитата на обвиняемата, адвокат Росен Кожухаров заяви, че подзащитната му живее в апартамент закупен от родителите й и че разминаването е само заради това, че Вълкова не е сменила адресната си регистрация и документите за самоличност.

Адвокат Кожухаров пред съда заяви, че липсват конкретни данни за извършено престъпление, както и кога и как са придобити тези финансови средства, с които се е облагодетелствала подзащитната му. Според него обвинението е "правен абсурд".

Кожухаров отхвърли и възможността приятелката на Лихваря, която е кредитен инспектор в банка да е съвместявала трудовата си дейност със действия, в които е обвинена, а именно пране на пари. Милкана Вълкова може да обжалвамярката си пред апелативен съд на 4 март.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Priyatelkata-na-lihvarya-Donkov-ostava-v-aresta-145160
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.