ПГ по сградостроителство "Пеньо Пенев" става общинско училище
Автор: Екип Burgas24.bg 15:04 / 19.02.2010Коментари ()2249
© Burgas24.bg
Общинската администрация предлага преобразуване на професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев" в Бургас от държавно в общинско училище. Заместник кметът по образование Йорданка Ананиева посочи, че в общината е постъпило искане от страна на ръководството на училището за преминаване на финансиране чрез общинския бюджет.

Един от мотивите за искането е по-доброто познаване от местните власти на проблемите на училището и възможностите за решаването им. От училището посочват също, че там се обучават почти единствено ученици от община Бургас. Така по смисъла на Закона за народна просвета гимназията е повече общинско училище, тъй като държавните училища са тези, в които всички изучавани профили и професии задоволяват образователните интереси и потребности на повече от една област в страната.

С тези мотиви се внася в Общинския съвет на Бургас докладна за предложение до министъра на образованието да преобразува гимназията в общинско училище. Заместник кметът Йорданка Ананиева допълни, че общината се е ангажирала да подпомогне презентацията на специалностите, които се предлагат в училището сред родители и ученици.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/PG-po-sgradostroitelstvo-Penyo-Penev-stava-obshtinsko-uchilishte-143773
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.