За пореден път само за два дни хващат бракониери в морето
Автор: Екип Burgas24.bg 09:05 / 18.02.2010Коментари ()535
© Burgas24.bg
Нови 4 /четири/ административно наказателни акта за незаконен риболов са съставени тази вечер на четирите кораба, собственост на Събирателно дружество "Динг Павлови и Сие" - гр. Созопол. Конфискувана е 6 тона и 95 кг. хамсия. Количеството риба ще са дари на социалните патронажи, домовете за стари хора и детските градини в община Бургас.

Преди два дни при акция на Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Бургас и служители на Гранична полиция са съставени 4 бр. акта на 4 кораба, собственост на СД "Динг Павлови и Сие" гр. Созопол. Количеството открита риба на плавателните съдове възлиза общо над 3 тона. Вчера по обяд корабите на СД "Динг Павлови и Сие" отново са излезли в морето. При установяване на повторно нарушение санкциите ще са по-строги.

В рамките на 24 часа незаконният улов на риба от СД "Динг Павлови и Сие" възлиза на над 9 тона. Съгласно Наредбата за размера на обезщетение за причинени вреди на рибните ресурси, собствениците на дружеството дължат на ИАРА обезщетение по 2 лв. на кг.

Ръководството на ИАРА счита двата последователни случая на незаконен риболов днес за явна демонстарция срещу закона. Поради големите размери на нарушението, утре 18 февруари 2010 г. ръководството на ИАРА ще сезира официално Главна прокуратура.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Za-poreden-put-samo-za-dva-dni-hvashtat-brakonieri-v-moreto-143362
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.