Девет видеокамери са монтирани на централната ж.п. гара
Автор: Екип Burgas24.bg 09:32 / 27.01.2010Коментари ()851
© Burgas24.bg
9 камери за видеонаблюдение са поставени на ж.п. гара - Бургас, каза  Славчо Манолов, зам.-началник на район "Експлоатация на гаровата дейност" към Поделение "Управление движението на влаковете и гаровата дейност" в Пловдив. Манолов допълни, че броят на камерите трябва да достигне 15. Според него, монтираните видеокамери дават до момента много добри резултати.

„Наблюдава се добре гарата, знаете през лятото, когато е силният сезон се появяват джебчии и всякакви хора минават през гарата. Поставени са и камери на клетките за съхранение на багаж. Това е изискване на полицията, но е много добре, че се наблюдава", посочи Манолов.

Той посочи и конкретен пример, когато преди време е бил осуетен опит за кражба от автомобил на паркинга на гарата в Бургас. Той уточни, че са предприети и други мерки за сигурност. В салона на гарата и в самите влакове дежури патрулна двойка полицаи. Според Манолов полицаите на бургаската гара са достатъчно и се справят добре със задълженията си. Според него проблем с полицейската охрана има на гарата в Сливен, където патрулира само един полицай.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 1
28.01.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Devet-videokameri-sa-montirani-na-centralnata-zhp-gara-134432
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.