БМЧК - Бургас проведе годишно отчетно събрание
Автор: Екип Burgas24.bg 15:15 / 18.01.2010Коментари ()439
©
На 17 януари, неделя, БМЧК -Бургас проведе годишното Общо събрание на клубовете, на което доброволците приеха Отчета за дейността на организацията през 2009г. и начертаха План за дейност през настоящата година. На своя най-висш форум младежите отчетоха своите постижения за изминалата година в различните направления на червенокръстка дейност: социално-помощна дейност, първа долекарска помощ, промоция на здравето и екология.

През 2009 година БМЧК-Бургас работи активно в сферата на превенциите в училищна среда по проблемите ХИВ/СПИН, наркотични зависимости, тютюнопушене и др. Младежката организация бе уважаван и търсен партньор за провеждането на множество обучения и презентации в училищата на територията на Бургаска област. Сред приоритетите на областната Червенокръстка структура бе набирането и задържането на доброволци чрез ангажирането им с разнообразни обучения, акции и благотворителни кампании. Изключителен успех за БМЧК-Бургас бе Фондонабирателната акция „Подари Коледа", в която се включиха всички доброволци на БМЧК-Бургас, а събраните средства бяха 1452 лв.

През изминалата година социалната дейност на младежката органзация бе сред най-силните й страни. Оказването на психологическа помощ и финансова подкрепа на самотни и стари хора, както и на деца със специални нужди и деца в риск са сред най-важните цели на БМЧК-Бургас, чиято основна мисия е утвърждаването на хуманитарните ценности сред младежит
©
е и намаляване на тяхната социална и здравна уязвимост.

През 2010г. доброволците отново ще насочат усилията си в сферата на социално-помощната дейност, и по-точно към работата с деца с увреждания. Организацията предвижда и провеждането на серия от обучения по "Превенция на наркомании и наркоманно-рисково поведение" в училища на територията на бургаска област. Презентаците ще бъдат осъществени по метода „връстници обучават връстници" в рамките на 1-2 уч. часа. Основната цел, която БМЧК си поставя, е повишаване на осведомеността на учениците по свързани с наркотиците проблеми. В момента БМЧК-Бургас наброява 110 членове и над 20 доброволци, организирани в 6 клуба на територията на областта.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BMChK-Burgas-provede-godishno-otchetno-subranie-132298
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.