Не се очаква повишение на цената на хляба в Бургас до лятото
Автор: Екип Burgas24.bg 09:30 / 12.01.2010Коментари ()417
© Impact Press Group
До лятото на 2010 година цената на хляба в Бургас ще се запази на нивата, на които е в момента. Това прогнозира председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Бургас Димитър Людиев. В момента един хляб в морския град в зависимост от грамажа, от формата производител струва между 80 ст. и 1 лев.

„Не зная дали сте забелязали, че в края на миналата година цените паднаха с около 10%- 15%, а на места и с 20%. Това се случи втората половина на декември месец, преди Коледа. Те останаха такива и след празниците. Моята прогноза е, че до лятото те ще останат такива и няма да се покачват", коментира Людиев.

По думите му този спад в цените на насъщния се е отразил зле на хлебопроизводителите в Бургаско, защото той не е повлиян от някаква възможност те да коригират цените си, а под натиска на външните фирми, които влизат чрез големите хранителни вериги. „Тези фирми, които свалиха цените, трябва да заложат много сериозно за следващите месеци на намаление на разходите си. В противен случай са застрашени от сериозни фалити. Кризата в Бургас и около Бургас не е следствие на икономическата криза, а на навлизането на големите вериги магазини. Ако бъдат унищожени част от бургаските производители, съответно и цената ще расте много повече", посочи Людиев.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ne-se-ochakva-povishenie-na-cenata-na-hlyaba-v-Burgas-do-lyatoto-130825
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.