Само шест училища могат да осигурят безплатни закуски
Автор: Екип Burgas24.bg 15:58 / 08.01.2010Коментари ()13228
© Burgas24.bg
Само 6 училища в община Бургас имат пари за да поемат безплатната закуска на децата от началния курс, научи Burgas24.bg. Държавата спря до март субсидията по програмата известна като „Чаша топло мляко". Така стотици ученици няма да могат да се хранят безплатно както досега. Временно решение на проблема е отпускането на 150 хиляди лева за училища с изчерпани бюджети.

Безплатната закуска по програмата „Чаша топло мляко" ще продължи в бургаските училища, въпреки че е спряно държавното финансиране. От началото на новата година учебните заведения нямат преведени пари за храна на децата от 1-ви до 4-ти клас. Целта на програмата беше да задържи учениците в училище и най-вече тези от социално слабите слоеве.

Сега с прекратяването на програмата обаче изниква въпросът колко деца ще си останат в къщи, а от останалите колко ще имат пари за закуска. Безплатната закуска със средства от държавата ще продължи отново през март. За да не гладуват децата, пари тдотогава обеща да осигури временно община Бургас. Само 6 училища в общината разполагат със собствени средства за осигуряването на безплатна храна на своите възпитаници. Те са икономисани при правилно разходване на делегираните бюджети, за разлика от останалите. 150 хил лв. ще бъдат отпуснати на бургаски училища без средства, за да имат учениците от началния курс безплатна закуска до март.



Още по темата: общо новини по темата: 3
22.01.2010 »
12.01.2010 »
08.01.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Samo-shest-uchilishta-mogat-da-osiguryat-bezplatni-zakuski-130223
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.