РИОСВ в Бургас с нов шеф
Автор: Екип Burgas24.bg 13:51 / 05.01.2010Коментари ()1625
© Burgas24.bg
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас има нов директор - Бойчо Георгиев. Новият шеф на Регионалната инспекция е общински съветник от ГЕРБ и е на 35 години.

Той зае поста след като спечели конкурс, провел се на 29 декември миналата година в ресорното министерство. Бойчо Георгиев зае мястото на подалия оставка след изборите дългогодишен шеф на екоинспекцията Симеон Симеонов. След парламентарния вот Симеонов излезе в пенсия. Вчера новият шеф на РИОСВ пътува до столицата, за да приеме назначението си.

До интервюто за работа в Министерството на околната среда и водите освен Георгиев бяха допуснати още шестима кандидати за директорския пост в Бургас. Това са бившият областен лидер на СДС Владимир Павлов, Илко Бонев, Тодор Вълчев, бившият зам.-кмет на Несебър Мария Белински-Илиева, Цано Цанов и Кети Милева, която заемаше временно шефския пост в регионалния екоинспекторат. Най-добри резултати по време на интервюто в ековедомството е дал председателят на Комисията по околна среда в Бургаския общински съвет. Балът му от интервюто е 4,72. След него с изпитен резултат 4,48 се е наредил Тодор Вълчев. Изпитният протокол е разписан от министъра на околната среда и водите Нона Караджова. Така от началото на тази година Георгиев поема поста директор на РИОСВ-Бургас.

Освен в Бургас директори на регионални инспекции към Екоминистерството бяха избирани още във Варна, Русе, Пазарджик, Шумен, Хасково, Враца, Монтана, Плевен, Пловдив и Стара Загора.

Източник: в. "Компас"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/RIOSV-v-Burgas-s-nov-shef-129390
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.