Да си спомним 2009 със събитията в Бургас през... ноември
Автор: Екип Burgas24.bg 08:50 / 02.01.2010Коментари ()633
© Burgas24.bg
2009 година бе пълна с интересни и вълнуващи събития. Burgas24.bg проследи за вас всичко, случващо се в града и най-важното от страната и чужбина и ще ви припомним част от събитията през годината в 12 обзорни статии - по 1 за всеки месец от годината.

Първата половина на месец ноември премина под сянката на грипа. Още в първия ден бе обявена грипна ваканция в Бургас, която после бе удължена и за цялата страна. Вариантът A(H1N1) на грипа взе и няколко жертви в града.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи бе заловен в Созопол да бракониерства.

Кметът на Бургас Димитър Николов пък бе оценен много добре от читателите на Burgas24.bg в анкета по случай преполовяването на четиригодишния си мандат като градоначалник.

През ноември стана ясно, че от 2010 година започва строежа на детелината "Бургас - Средец - Созопол", след като е намерено финансиране за нея.

Групата на "Атака" в Общинския съвет се разцепи, след като Валери Симеонов и още няколко съветници се отделиха като "Независими".

След решение карти за градския транспорт да се издават само на хора с адрес в Бургас, някои от студентите възнегодуваха.

При неприятна катастрофа почина един от вратарите на футболния отбор на Созопол Иван Радулов.

Взривове при инцидент във ВХТИ се разминаха без жерти, но 8 човека пострадаха.

В края на ноември Военно-апелативният съд прекрати делото срещу граничаря Михаил Цонков, който бе съден повече от година заради защитаването на границите на България и ЕС от турски бракониери, единият от които почина след съпротива при арест.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Da-si-spomnim-2009-sus-subitiyata-v-Burgas-prez-noemvri-128779
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.