Включиха ново осветление по няколко бургаски улици
Автор: Екип Burgas24.bg 18:08 / 23.12.2009Коментари ()1084
©
Няколко улици в центъра на Бургас се сдобиха с ново осветление за Коледа. „Имаме още работа до приключването на обекта, но бързахме поне да включим лампите, за да посрещнат хората празниците по нормален начин", заяви кметът Димитър Николов. Заедно с директора на ТД „Приморие" Стефан Дубаров и представител на фирма „Елтър" - изпълнител на проекта, той провери дали новите лампи работят нормално.

Подменена е старата осветителна система на ул. "Странджа" /в отсечката между "Сан Стефано" и "Иван Богоров"/, ул. "Иван Богоров" /в участъка бул. "Демокрация" - ул. "Оборище"/ и улиците "Юрий Венелин", "Поп Грую", "Константин Величков" до ул. "Оборище".

Живеещите в този район бургазлии постоянно се оплакваха в ТД „Приморие" от лошото улично осветление. След реакцията на Общината са положени повече от 1,5 км. кабелни мрежи и 50 нови осветителни тела.

Освен на изброените улици, нови лампи има при паркинга и детската площадка зад бл. 32, детската площадка на ул. "Странджа" и паркингите пред бл. 20 и бл. 109. Обновяването на осветителната система в Бургас ще продължи и през следващата година в други райони на града.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vklyuchiha-novo-osvetlenie-po-nyakolko-burgaski-ulici-127515
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.