Коледните празници започнаха в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 12.12.2009Коментари ()614
©
В Поморие „пристигна" коледният дух. Снощи запалването на коледната елха в центъра на града даде старт на новогодишните празници. Стотици поморийци не се уплашиха от студеното време и привлечени от звуците на Поморийския духов оркестър, станаха свидетели на магическото събитие.

За празничното настроение се погрижиха малките мажоретки от града, които впечатлиха присъстващите с изпълненията си, а камбаненият глас на Весела Крошутова, изпълняваща „Елхови лес" внесе топлина в иначе мразовитата вечер.

„Нека взаимно да си помагаме. Нека подадем ръка на слабия, нека нахраним гладния, нека окуражим този, чийто кураж го е напуснал"- пожела кметът на града инж. Петър Златанов и приветства съгражданите си с настъпващия светъл християнски празник Рождество Христово.

Честта да запали елхата се падна на най-малката мажоретка в града- седемгодишната Яна Донева, която под вещата асистенция на инж. Златанов и под отброяването на последните секунди от присъстващите на градския площад, дари на Поморие най-важната и бляскава коледна украса. Секунди след това небето бе украсено от продължителна заря.

Организатори на тържествата са общинската дирекция "Образование, култура и вероизповедания", Общинският детски комплекс и читалищата "Просвета" и "Светлина".

 



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kolednite-praznici-zapochnaha-v-Pomorie-124880
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.