НАП проверява още изпълнители
Автор: Екип Burgas24.bg 16:35 / 11.12.2009Коментари ()1073
© Burgas24.bg
Продължават проверките на НАП в развлекателния бизнес. В списъка на данъчните вече са нови 21 фолк, естрадни, рок и рап изпълнители - Алисия, Тони Стораро, Тони Дачева, Кали, Мария Илиева, Графа, Нели Рангелова, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Софи Маринова, Сашка Васева, Десислава, Емануела, Цветелина, Таня Боева, Мира, Устата, Теодора и Ерик.

От приходната агенция вече са изискали от всички продуцентски компании писмени справки за ангажиментите и възнагражденията, които са платени на изпълнителите. През следващата седмица започват и открити наблюдения на НАП в заведенията, където най-често имат участия популярните изпълнители. Инспекторите ще следят за оборотите в заведенията, ще проверяват каква част от входните такси се отчита като оборот, както и начинът на заплащане на хонорарите на звездите.

Собственикът на Пайнер ООД Митко Димитров се срещна с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов днес. На срещата бяха обсъдени течащите проверки на НАП сред фолк изпълнителите.

Г-н Стефанов изрично подчерта, че действията на НАП не са тенденциозно насочени срещу изпълнителите на Пайнер, а се проверява целия бранш. Директорът на НАП изтъкна, че агенцията изпълнява законовите си задължения и основната цел на проверките е да се декларират реалните възнаграждения занапред. „Проверяваме десетки други браншове, но интересът към изпълнителите е по-голям защото са известни в обществото. Гарантирам, че НАП ще си свърши работата съобразно закона и коректните нямат повод за притеснения.", каза на срещата Красимир Стефанов.

Димитров посочи, че Пайнер е компания, която е изрядна към бюджета. Преди две години е била ревизирана и не са били открити нарушения, дори фирмата е получила награда за голям данъкоплатец в Хасковския регион. Собственикът на Пайнер увери директора на НАП, че ще окаже пълно съдействие на проверяващите.



Още по темата: общо новини по темата: 2
22.12.2009 »
01.12.2009 »
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/NAP-proveryava-oshte-izpulniteli-124710
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.