Вкарват защитените територии в ученическо състезание
Автор: Екип Burgas24.bg 14:53 / 04.12.2009Коментари ()799
Състезание "НАТУРА 2000" между училищата в Бургаска област организира Българска Фондация "Биоразнообразие" в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието, Дирекцията на Природен парк Странджа и РИОСВ. Целта на състезанието е да се стимулира интересът на учениците към защитените територии и видове на местно ниво, популяризиране на международните ангажименти, поети от България за опазването им, както и надграждане на природозащитната култура на учениците. Идеята е любовта и знанието за природното богатство на България да бъде предадена на децата.

Състезанието се реализира по проект, одобрен от Министерство на образованието, младежта и науката и финансиран от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", по схемата „Да направим училището привлекателно за младите хора". При първото провеждане на еконадпреварата в Бургаска област през 2006 година се включиха над 400 ученика от 26 училища.

Състезанието „Натура 2000" ще се проведе в два кръга - училищен и финален, като право на участие имат всички ученици от 7 до 12 клас. Материали за самоподготовка на участниците, указания за провеждане на състезанието и примерни учебни тестове, бяха изпратени до всички основни, средни и професионални училища на територията на областта. Материали за самоподготовка на участниците са достъпни за изтегляне и от интернет, в раздела „За студенти и ученици" на страницата на БФБ: www.bbf.biodiversity.bg

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vkarvat-zashtitenite-teritorii-v-uchenichesko-sustezanie-123220
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.