Бургас отбелязва Националната седмица за борба с затлъстяването
Автор: Екип Burgas24.bg 15:22 / 23.11.2009Коментари ()617
© Burgas24.bg
Затлъстяването се превръща в проблем за бургазлии. Все повече млади хора и особенно тийнейджъри страдат от заболяването. Как да се преборим с наднорменото тегло и начинът на живот е темата на Националната седмица за борба с затлъстяването.

За четвърта поредна година в Бургас се отбелязва Националната седмицата за борба със затлъстяването. Тази година кампания се провежда под мотото „Плодове и зеленчуци за здраве".

В периода от 23 до 29 ноември, РИОКОЗ Бургас организира Дни на отворени врати. Ще се проведат срещи, викторини и беседи с ученици от бургаски учебни заведения за здравословното хранене. На децата ще бъдат раздавани безплатни плодове, които да заместят сладките изкушения са част от мероприятията Изложби с детски рисунки по темата ще привлекат вниманието на бургазлии.

Затлъстяването е сериозен здравен проблем, който значително повишава риска от развитие на редица болести. Затова трябва да намалим приема на високо-енергийни храни и газирани напитки, а да наблегнем на пресните плодове и зеленчуци.

От инспекцията припомнят, че поддържането на здравословно тегло през целия живот на човека, ежедневния двигателния режим и спорт, спомагат за запазване на добро здраве, самочувствие и дълъг живот.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-otbelyazva-Nacionalnata-sedmica-za-borba-s-zatlustyavaneto-120906
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.