Милен Димитров: Кризата се оказа благоприятна за кадровия подбор в МВР в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:02 / 08.11.2009Коментари ()820
Служителите на МВР отбелязват своя професионален празник на Архангеловден. В Бургас специални чествания не бяха организирани.

На въпрос има ли интерес към тяхната професия, Милен Димитров каза: „Икономическата криза се оказа благоприятна за кадровия подбор в МВР. Радваме се на голям интерес и наплив от кандидати, от които имаме възможност да изберем най-добрите" , допълни директорът на МВР - Бургас. Милен Димитров каза, че работата в бургаската дирекция не се различава по нищо от работата и в останалите дирекция на МВР в страната. „Полицейската работа навсякъде е еднаква и в зависимост от сложността и динамиката на оперативната обстановка се прилагат всички полицейски способи с различна сила. Бургас не е по-различен район от по- тежките региони в страната -София, Варна, Пловдив, и това са дирекциите, с които се сравняваме. Въпрос на професионализъм и добра организация е да съумеем да овладеем ситуацията и да поддържаме нивото на престъпността в подходящи граници", допълни Димитров. Той каза още, че в момента бургаските полицаи работят по много и различни проекти за повишаване на тяхната квалификация съвместно с техни колеги от чужбина. Целта е да се взаимстват положителните практики в света, но и да бъдат адаптирани към нашите условия, което е и основният проблем. На въпрос дали вече е заработила откритата в Бургас ДНК-лаборатория, Димитров каза, че почти всички подготвителни действия вече са приключили и до месец тя може реално да започне работа.


Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Milen-Dimitrov-Krizata-se-okaza-blagopriyatna-za-kadroviya-podbor-v-MVR-v-Burgas-118461
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.