Антимафиоти иззеха най-голямото досега количество пиратска музика, филми и софтуер
Автор: Екип Burgas24.bg 21:45 / 07.11.2009Коментари ()7853
©
Рекордно количество пиратски музика, филми и софтуер беше иззето в Бургас и Ямбол при съвместна операция на антимафиоти от ГДБОП и бургаската полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Продуктите са конфискувани от интернет-доставчик, оперирал на територията на двата града.

Над 27 терабайта софтуерни продукти на компаниите Майкрософт, Адоуб, Макромедия, Аутодеск, най-новите филми и музикални произведения са били разпространявани в нарушение на законодателството за авторското право до всички абонати в Бургас, а чрез оптична високоскоростна връзка и на територията на градовете Ямбол, Айтос и Карнобат.

Общият обем на сървъра е с еквивалент около 29 000 оптични носители с формат CD-R.

Файловете са сортирани по категории - филми, музика, софтуер и игри, като само в категорията филми са открити около 5000 заглавия.

Иззетото количество е най-голямото до момента пиратско съдържание, неутрализирано от правоохранителните органи на територията на страната.

Иззети са и два стрийминг сървъра, чрез които интернет доставчикът е разпространявал телевизионни програми без уредени авторски права.

Сигналът за нерегламентираното разпространение е получен от антимафиотите от БУЛАКТ (Българско сдружение за борба с незаконното използване на защитени произведения) и БАМП (Българска асоциация на музикалните продуценти), след което са проведени няколкомесечни оперативно-издирвателни и компютърно-разузнавателни действия за локализиране на местонахождението на укритите незаконни сървъри.

Срещу виновните е образувано досъдебно производство по чл.172 А от Наказателния кодекс.

По-рано днес беше съобщено за подобна акция в Пазарджик.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Antimafioti-izzeha-nai-golyamoto-dosega-kolichestvo-piratska-muzika-filmi-i-softuer-118394
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.