Над 35 000 лв. е струвало възстановяването на откраднатите тролейбусни кабели
Автор: Екип Burgas24.bg 15:30 / 04.11.2009Коментари ()639
© Burgas24.bg
Около 35 - 40 хиляди лева е струвало на общинския превозвач „Бургасбус" възстановяването на щетите от кражбата на кабели за тролейбусния транспорт. Това съобщи управителят на фирмата инж. Петко Драгнев. Ако се добави и заплащането на труда на служителите на фирмата, сумата ще стигне 50 хиляди лева, посочи инж. Драгнев. „Направихме всичко възможно, независимо че и времето беше лошо, да се справим със задачата", каза инж. Драгнев.

Движението на тролейбусния транспорт беше подновено днес след спиране за повече от месец, заради реконструкция на част от пътното трасе - булевард „Захари Стоянов". По време на спирането крадци унищожиха голямо количество кабели, захранващи контактната мрежа на тролейбусния транспорт. След инцидента инж. Драгнев посочи, че се обмислят мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще, например поставяне на камери за видеонаблюдение в най-рисковите участъци.

Управителят на фирмата коментира бъдещето на тролейбусния транспорт като припомни, че има разработен проект за разширение на мрежата. Според инж. Петко Драгнев тези стъпки ще помогнат и за ограничаване замърсяването на въздуха в Бургас. След разширението на мрежата, тролейбусният транспорт ще е икономически по-изгоден, при ситуацията на поскъпване на течните горива, посочи още инж. Драгнев.

Източник: Агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 2
21.10.2009 »
21.10.2009 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nad-35-000-lv-e-struvalo-vuzstanovyavaneto-na-otkradnatite-troleibusni-kabeli-117852
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.