Проверяват състоянието на речните корита
Автор: Екип Burgas24.bg 12:24 / 03.11.2009Коментари ()1055
© Burgas24.bg
Комисия започва проверка на състоянието на речните корита извън населените места - публична държавна собственост в Бургаски регион. Тя е назначена със заповед на областния управител Константин Гребенаров. В състава на проверяващите влизат представители на областна администрация Бургас, Басейнова дирекция, Гражданска защита, както и на общините в областта. Комисията започна работа от началото на седмицата, като всеки ден по график ще инспектират критичните участъци по речните русла на реките в бургаска област. След огледа ще се установи дали в обхвата на речните легла има строителни и битови отпадъци, паднала или подлежаща на падане растителност, незаконни постройки или други съоръжения.

„Необходимо е да се извърши тази проверка, да се набележат проблемните места и да се вземат превантивни мерки за предотвратяване на възможни бедствия през предстоящия зимен сезон", коментира Гребенаров. издаването на заповедта.

За краен срок на проверката Гребенаров е определил 20 Ноември. До тази дата е необходимо комисията да изготви цялостен доклад за състоянието на водните обекти и да предложи мерки за отстраняване на нарушенията, ако бъдат констатирани такива.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Proveryavat-sustoyanieto-na-rechnite-korita-117611
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.