Константин Тренчев иска закриването на Агенцията за приватизация
Автор: Екип Burgas24.bg 17:06 / 27.10.2009Коментари ()826
© Burgas24.bg
Като подчертано рестриктивен окачестви бюджета, който предлага правителството, лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев пред журналисти при днешното си посещение в Пловдив, предаде репортер на Burgas24.bg

"Даваме си сметка за изключително тежкото наследство, но имаме и сериозни възражения, тъй като основните трудности на кризата ще се пренесат върху гърба на редовия гражданин, който и без това е на ръба на оцеляването", коментира той.

За разлика от КНСБ, които допускали възможността за контролиран дефицит, в "Подкрепа" смятали, че бюджетът може да се балансира не само с рязане на разходи, а и чрез повече приходи. Агенцията за следприватизационен контрол имала да прибира милиард и четиристотин милиона, годишно се отчитала с по двайсет милиона, седемнайсет от които харчела за собствена издръжка.

"Това е една абсолютно излишна структура, там трябва даже и прокуратурата да погледне, защото огромна част от приватизационните договори си вървят без нужния контрол и така се стига до изтичане на срока. Мисля си, че това не е съвсем безвъзмездно. Агенцията по приватизацията също трябва да се закрие или да настъпят дълбоки реформи, защото, освен скандали, друго не е генерирала", подсказа идеи как да се балансира бюджетът Тренчев, щял да ги обсъди на предстояща среща с финансовия министър Симеон Дянков.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Konstantin-Trenchev-iska-zakrivaneto-na-Agenciyata-za-privatizaciya-116537
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.