Проект ще обогатява извънкласните занимания на учениците
Автор: Екип Burgas24.bg 13:52 / 19.10.2009Коментари ()645
© Burgas24.bg
Бургаски ученици ще пресъздават традициите на своето училище чрез поредица от фотоизложби, есета, театрални постановки и др. Дискусии за околната среда и екологията на родния край и младежки фестивали са друга част от дейностите по проект на Община Бургас за обогатяване извънкласните и извънучилищни занимания на учениците.

Името на проекта - „Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо" подсказва и идеята му - за връщане интереса на младите хора към българското училище. В него ще вземат участие 1470 ученици от 37 училища в общината, които не по-късно от 30 юни 2010 г. ще организират 12 училищни клуба по екология, 9 театрални клуба, 22 презентации за историята, символите и традициите на учебните заведения и 3 междуучилищни фестивала на теми - „Моят роден край", „Младежки фестивал на европейските културни ценности" и „Празник на младия еколог".

Идеята на проекта е да открива и стимулира талантливите бургаски малчугани и да развива интересите им в различни направления.

Стойността на проекта е над 300 000 лв., а средствата са отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Proekt-shte-obogatyava-izvunklasnite-zanimaniya-na-uchenicite-115132
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.