Организация прави пътуващо обучение по креативност в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:58 / 05.10.2009Коментари ()746
По повод обявената от Европейския парламент и Съвета на Европа „Европейска година на творчеството и иновациите", Националният център „Европейски младежки програми и инициативи" /НЦЕМПИ/ организира пътуващо обучение за творчески умения от 3 до 18 октомври в 9 града в страната и София.

В Бургас обучението ще се проведе на 7 октомври в сградата на Младежкия културен център, като обучението ще бъде напълно безплатно.

Екип от специалисти от центъра ще реализира серия от обучения за представители на младежки неправителствени организации (НПО) за усвояване на практики в сферата на нестандартното мислене. Целта на проекта е да се провокира включването на повече новаторски идеи в предлаганите за финансиране проекти по програма „Младежта в действие", да се изградят познания у младите хора за начините на нестандартно мислене, тяхното приложение и как това би довело до по-успешното ориентиране и активно участие в процесите на гражданското общество - социална интеграция и активно включване в обществено значими каузи.

Представители на младежки организации от Враца, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Сливен, Хасково, Пловдив и Благоевград ще имат възможност да се запознаят с възможностите за писане и финансиране на проекти по програма „Младежта в действие".

През настоящата година НЦЕМПИ реализира редица проекти, свързани с приоритетите на „Европейската година на творчеството и иновациите", които насърчават използване на творчеството и иновациите като средство за лично, социално и икономическо развитие, за разпространение на добри практики, за стимулиране на образованието и изследователската дейност, и за насърчаване на дебатите и развитието на политическите мерки.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Organizaciya-pravi-putuvashto-obuchenie-po-kreativnost-v-Burgas-112807
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.