140 фирми са отпаднали от строителния регистър в Бургаска област
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 05.10.2009Коментари ()523
© Burgas24.bg
140 фирми са отпаднали от строителния регистър в Бургаска област. Това съобщи председателят на браншовия съюз на строителите Димитър Янакаиев. В момента в регистъра са вписани 380 фирми от областта, които са декларирали, че се занимават със строителство. За миналата година те бяха 520. Сега в националния строителен регистър са вписани едва 1500 фирми.

"Не бих казал, че се забелязва оживление на пазара на строителството. В бургаски регион сме най-засегнати от кризата. Хората от строителството бяха заети предимно в строителството в туристическия сектор на нови хотели и вилни селища, а покрай кризата това строителство спря. Не очакваме и оживление на пазара покрай различните европейски фондове, тъй като в Бургас в момента магистрали не се сторят, а и не се предвижда изпълнението на водни проекти. Истината е, че доста от строителните фирми в региона ще преболедуват", каза Димитър Янакиев.

По думите му в момента има единични строежи на жилища, чието строителство е започнало преди кризата и в момента се довършва. Голяма част от фирмите в региона са замразили дейността си, но не може да се говори за фалити.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/140-firmi-sa-otpadnali-ot-stroitelniya-registur-v-Burgaska-oblast-112769
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.