От тази година въвеждат ученически униформи в математическата гимназия
Автор: Екип Burgas24.bg 19:48 / 14.09.2009Коментари ()1609
©
Ден преди старта на новата учебна година в ПМГ „Акад. Никола Обрешков" в Бургас се проведе пресконференция на тема - официално въвеждане на училищно облекло през учебната 2009- 2010 г. Според директора на училището г-н Станчо Славов униформата е символ на престиж, класа и принадлежност към учебното заведение.

От 15-и септември учениците ще ходят на училище в новите си униформи. Проектът на ПМГ „Акад. Никола Обрешков" за въвеждането на представително ученическо облекло с името „Моето училище- училище за цял живот" е финансиран МОН и е на стойност 50 000 лв. От тях 90% са финансирани по проека, а 10 % от математическата гимназия. Облеклото е символ на принадлежност и на гордост, казва Йовка Николова преподавател по математика, а природоматематическата гимназия има с какво да се гордее.

Ученици от престижното бургаско учебно заведение са участвали в редица международни състезания по математика, на които се класират на призови места. Красноречиво доказателство за това са над 20-те медала в международни олимпиади.

Другата гордост на гимназията е високата успеваемост на кандидатстудентските изпити за 2009 г. Приетите възпитаници на ПМГ Академик "Никола Обрешков" в престижни университети в страната е 99%, хвалят се от гимназията.

Учениците и учителите в гимназията започват новата учебна година с поредното предизвикателство. От 13-и до 20-и октомври в гр. Сочи Русия ще се проведе десетия фестивал по математика, а 14 ученици от гимназията от 9-и до 12-и клас ще премерят сили с едни от най- добрите математици в света. Месец по късно започва и международната математическа олимпиада на Филипините.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ot-tazi-godina-vuvezhdat-uchenicheski-uniformi-v-matematicheskata-gimnaziya-109656
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.