След спецакция задържаха престъпна група, точила тонове бензин от Лукойл
Автор: Екип Burgas24.bg 15:12 / 26.08.2009Коментари ()858
© ОДП Бургас
Днес служители от Зонално жандармерийско управление - Бургас, координирани от Директора на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев са задържали в землището на с. Братово, в момент на източване на 7 тона бензин, трима мъже от Бургас. Кражбата е осъществена посредством специално монтиран за целта кран върху продуктопровода на «Лукойл - Нефтохим» - Бургас, преминаващ през землището. От крана, чрез пластмасов маркуч краденото гориво директно се е източвало в товарен автомобил, оборудван със съоръжения за съхраняване на източения от продуктопровода бензин.

Тримата мъже са криминално проявени, като са регистрирани за кражби на цветни метали, кражба на горива, хулигански действия и др. Същите в момента са в Районно управление на МВР - Камено, със заповеди за полицейско задържане за срок до 24 часа.

В резултат на допълнителните мероприятия, проведени със съдействието на «ЛУКОМА» е констатирано, че източвания бензин е съхраняван и пласиран в складова база «Деспред». При извършения оглед са открити шест товарни автомобила, ползвани от задържаните, които също са оборудвани със съоръжения за съхраняване на източения от продуктопровода бензин.

Задържането е осъществено въпреки взетите от крадците предохранителни мерки, а именно предварително «прочистване и отцепване» на района по време на кражбата, осъществявано с кучета. По подаден сигнал служители от Зонално жандармерийско управление - Бургас са блокирали района и са задържали двама от мъжете, съществяващи факти кражбата. Задържането им е извършено в непосредствена близост до нелегалния кран и товарния автомобил. Третият мъж е успял да се укрие в намиращата се в непосредствена близост гора, но благодарение на служебното куче - Шака, е открит и задържан своевременно.

Подготовката за провеждане на спецализираната акция е продължила близо четири дни, заяви на брифинг минути след задържането Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Васил Едрев. Той подчерта, че действията по организацията на задържането и неутрализиране на престъпната група, предприети от служителите на Зонално жандармерийско управление - Бургас, въпреки сложната обстановка и трудния терен, са били повече от брилятни.




Още по темата: общо новини по темата: 1
27.08.2009 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sled-specakciya-zadurzhaha-prestupna-grupa-tochila-tonove-benzin-ot-Lukoil-106787
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.