Международни одитори влизат в МБАЛ Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:14 / 24.08.2009Коментари ()476
© Burgas24.bg
Международни експерти ще правят одит на бургаската болница. Те ще проверяват всички дейности и документи касаещи консумативи, медикаменти, договори с фирми доставчици и строителни фирми. От своя страна МЗ ще посочи и българската одиторска фирма, която да прегледа цялата документация на болничното заведение. Това стана ясно по време на среща на новия прокурист на МБАЛ доц. Стефан Станчев с народният представител от Бургас д-р Галина Милева.

„Ще търсим нарушения по Закона за обществените поръчки, както и установяване на неизгодни сделки за дружеството", каза доц Станчев, който е специалист по ортопедия и травматология в университетската болницата в Стара Загора. По думите му сред основните приоритети на новото ръководство на болницата ще бъде борбата с корупцията и нерегламентираните плащания, както и устройството на територията на здравното заведение.

В управленската програма на прокуриста влиза откриването на отделение за инвазивна функционална кардиология, отделение по спинална хирургия, отделение за сърдечно-съдова хирургия, отделение по изгаряния и пластична хирургия, възстановяване на отделението по съдова хирургия, както и оптимизиране работата на отделението по нефрология и хемодиализа. Ще бъде открит регионален център за работа с болни от СПИН, като МБАЛ-Бургас ще бъде включена в международна програма.

„Категорично заставам зад назначението на доц. Стефан Станчев и като народен представител от ПП ГЕРБ ще помагам във всяко едно отношение за възстановяване имиджа на МБАЛ-Бургас и за връщане доверието на пациентите към болницата", каза д-р Галина Милева.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mezhdunarodni-oditori-vlizat-v-MBAL-Burgas-106430
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.