НАП създава мобилни групи за борба с ДДС измамите
Автор: Екип Burgas24.bg 09:45 / 17.08.2009Коментари ()572
Мобилни група за превантивен контрол върху фирмите, които се регистрират по Закона за данък върху добавената стойност, се създават в Националната агенция за приходите в София. Целта е да се подобри контролът на онези дружества, които подават заявление за регистрация по ДДС, както и на вече регистрираните лица.

Екипите на мобилните групи ще включват инспектори от агенцията и служител на икономическа полиция, както и представител на консултантската компания Краун Ейджънтс. Задачата е да се събере допълнителна информация за фирмите, и ако се окаже, че са участвали в ДДС измами, ще им бъде отказана ДДС регистрация.

Ще се извършват проверки в офиси или търговски помещения без предварително предупреждение, за да проверят декларираните от фирмите данни в заявленията им за регистрация.

Така например дали обявените помещения отговарят на изискванията за декларираната дейност и съществува ли изобщо офис на посочения от фирмата адрес. Проектът за създаването на мобилните ДДС групи започва в столицата. Ако резултатите от неговата дейност са добри, звена ще бъдат организирани и в останалите териториални дирекции в страната.

Източник: Ekipnews



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/NAP-suzdava-mobilni-grupi-za-borba-s-DDS-izmamite-105423
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.