Транспортното министерство ще бори корупцията при обучението на шофьори
Автор: Екип Burgas24.bg 11:25 / 12.08.2009Коментари ()775
©
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, заместник-министър Камен Кичев, и и. д. изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация" Любомир Христов се срещнаха с представители на браншовите организации в областта на обучението на водачи на моторни превозни средства. Според тях основният проблем за развитието на сектора са сивият сектор и нелоялната конкуренция.

Транспортният министър заяви, че негативните явления и корупционните практики при обучението на водачи и придобиването на свидетелство за управление на МПС няма да бъдат решени с механични кадрови промени. Според него трябва да се смени подходът и цялостната философия на работа.

Съвместно с бранша ще търсим нов подход за развитието на обучението на кандидат-водачите, както и ефективен модел за спирането на корупционните практики и премахването на сивия сектор, посочи Цветков. Той увери присъстващите, че ще разчита структурите на бранша да бъдат коректив, както и да оказват максимално съдействие на администрацията за справяне с нерегламентираните практики и явления.

Източник: Ekipnews



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Transportnoto-ministerstvo-shte-bori-korupciyata-pri-obuchenieto-na-shofyori-104701
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.