Силното оперно лято в Бургас продължава
Автор: Екип Burgas24.bg 15:15 / 06.08.2009Коментари ()760
Отпадна дългоочакваната изява на световноизвестния български бас Никола Гюзелев на бургаска сцена. Концертът от афиша на „Летни музикални празници 2009", който бе насрочен за този петък /7 август/ от 19.00 часа в Бургаската опера, няма да се състои поради здравословни проблеми на оперния ас.

Организаторите се извиняват на всички бургазлии и гости на града, които с нетърпение очакваха появата му и пожелават скорошно оздравяване на гласовития оперен певец.

Програмата на Летните музикални празници продължава на 8 август /събота/ от 19.00 часа в залата на Операта с класическата постановка „Копелия" по музика на Лео Делиб. Хореографията и режисурата е на проф. Хикмет Мехмедов, а участие в нея ще вземат балета на ОФД - Бургас, възпитаници от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров" и танцьорите от формация „Black Style".

Тазгодишното издание на фестивала, организиран от Община Бургас и Оперно-филхармонично дружество - Бургас, бележи силен интерес и предизвика заслуженото внимание на почитателите и ценителите на голямото оперно изкуство.

Само преди дни бургаската публика аплодира възторжено премиерата на „Кармина Бурана", както и солиста на Виенската опера Камен Чанев, който излезе на сцената на Летния театър в ролята на Калаф от операта на Пучини „Турандот".

Предстоящите опери „Набуко" от Верди /12 август/ и „Мадам Бътерфлай", с режисьор Александър Текелиев /21 август/ са едни от основните акценти в програмата на фестивала.
Тържественото закриване на „Летни музикални празници Бургас 2009" ще бъде на 28 август с концерт на Орлин Горанов, Добрина Икономова, Екатерина Тупарова, Пеньо Пирозов и Олга Динова в „Перлите на оперетата и мюзикъла".



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Silnoto-operno-lyato-v-Burgas-produlzhava-103864
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.