Спират тировете към Бургас заради адския трафик
Автор: Екип Burgas24.bg 09:21 / 04.08.2009Коментари ()1401
© Bulphoto
КАТ ще спира и ще отклонява през деня тировете по пътя към Бургас заради адския трафик. Това ще става, независимо дали температурата е над 35 градуса, както се изисква по наредба. Забраната ще важи от 8 часа сутринта до 20 часа вечерта, всеки ден, когато по трасето до морето се образуват задръствания. Шефовете на КАТ по региони ще издават временните заповеди, а камионите ще бъдат спирани на пътя. Те ще изчакват разрешението за пътуване на "Паркинги и гаражи", ако имат такива край магистралата, обясниха от КАТ.

Отделно от това пътната агенция предлага и два обходни маршрута и препоръчва на шофьорите да ги проучат, преди да тръгнат. Така ще могат да избегнат натоварените участъци от Сливен до Бургас и обратно. Служители на КАТ пък ще упътват шофьорите, като колите ще бъдат насочвани през Ямбол и Тополовград, а камионите ще минават също предимно през Тополовград. Разделянето на потока автомобили ще позволи по-спокойно и бързо пътуване, обясниха от Пътна полиция.
Маршрутът Бургас - Средец - Елхово - Тополовград - Симеоновград - Димитровград - Чирпан - магистрала "Тракия" е предвиден за пътуващите към и от морето камиони и тирове. По този обходен път ще минават и коли, но за тях по-удобно ще е трасето Бургас - Средец - Ямбол - Раднево - Стара Загора, където се очаква по-слаб трафик.

Ако се повтори ситуацията от миналите уикенди, при която се образуваха огромни задръствания, между Карнобат и Петолъчката има още 2 обходни маршрута. Те са Карнобат - Сунгурларе - Петолъчката, както и Карнобат - Крумово градище - Венец.

По пътя за морето ще бъдат разположени и достатъчно патрули на КАТ, които да реагират при евентуално струпване на автомобили по натоварените участъци.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 51
11.06.2010 »
08.06.2010 »
08.03.2010 »
04.11.2009 »
24.10.2009 »
23.09.2009 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Spirat-tirovete-kum-Burgas-zaradi-adskiya-trafik-103353
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.