Woke културата има опасно влияние върху либерализма

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:32 / 13.06.2024
1245
Woke културата има опасно влияние върху либерализма. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето“ на Радио "Фокус“ с водещ Ива Дойчинова.

Американският интелектуалец Карл Бенджамин анализира Woke културата и проблема защо правата на малцинството са по-важни от тези на мнозинството. В статията си той разглежда конкретни казуси.

Бенджамин посочва, че медиите са изцяло ангажирани от този подход. "Когато липсват идеологии като класическото ляво, дясно и центристко и те се заменят от поляризацията и изкуствено създадени каузи, които да ангажират вниманието и в същото време да легитимират дадена партия или организация, какво остава за медиите, освен те също да следват тези каузи“, коментира доц. Тодорова.

ЛГБТ темата според Бенджамин е силно преекспонирана, а правата на общността не са толкова силно ощетени.

Той смята, че масовата миграция води до пренаселване, претоварена социална инфраструктура и стагнация на заплатите на местното население. "Когато налагаме това като правила и този плурализъм стане диктат за друга група, част от хората с либерални възгледи се разочароват и отиват в другата крайност, в консерватизма“, посочи Мариана Тодорова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Силно земетресение удари Румъния!
Българска енергийна фирма ремонтира втория по големина ТЕЦ в Косо...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...
Белият дом коментира стрелбата "в близост" до Доналд Тръмп
Още един опит за покушение срещу Тръмп
Циклонът "Борис" удари Европа, хиляди са без ток, тече масова ева...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).