Втора кървава експлозия във Волгоград

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:39 / 30.12.2013
499
Втори терористичен акт в руския град Волгоград отне живота на десет души и рани още толкова, предаде ИТАР-ТАСС. Атаката е била извършена срещу тролейбус, от който след взрива е останала само металната рамка. 

Експлозията е настъпила на улица Качинцев в район Дзержински. От едната страна на улицата има пазар. В момента множество линейки и екипи на бърза помощ оказват помощ на пострадалите и ги извозват до болниците в града.

След като заявиха, че взривът е терористично нападение, руските следователи откриха наказателно разследване, поясни говорителят на разследващия комитет Владимир Маркин.

15 души са пострадали при втората експлозия във Волгоград от тази сутрин, предаде РИА Новости, позовавайки се на министерството на здравеопазването. Ранените са получили изгаряния и тежки наранявания. 

Според данни на ИТАР-ТАСС, в болници са били приети 23 души, като сред тях има и бебе на една годинка. Експлозията, която властите обявиха за терористичен акт, е избухнала в район, в който работят 450 души. 

Очевидци съобщават, че заради взрива в момента хората слизат масово от автобусите и ходят пеш.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...
Великобритания призова гражданите си да напуснат Ливан: Напрежени...
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).