Връщаме покупка от интернет до 14 дни без обяснение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:24 / 27.12.2013
555
Стоките, купени онлайн, по телефона или по пощата, може да се върнат до 14 дни, ако клиентите променят мнението си по каквато и да е причина. Това гласят новите правила за онлайн търговия, приети от Европейския парламент. Периодът на размисъл важи за целия ЕС. Освен това търговците трябва да върнат парите на купувачите, включително разходите за доставка, в рамките на 14 дни, ако те решат да анулират покупката. Търговци, които искат купувачите да поемат разходите за връщането на стоки в случай на анулиране, трябва ясно да посочат това предварително. Купувачите също така ще могат по-лесно да анулират покупка, когато тя е направена при посещение на търговец в техния дом или на онлайн търгове.

Забранява се също така да има предварително отбелязани с отметка полета при онлайн покупки. Досега купувачите, които не искаха да се възползват от допълнителни услуги, често трябваше да махат поставената вече отметка от полетата.

Търговците вече ще трябва ясно да посочват общите разходи за покупката на продукти или услуги. На практика това означава, че няма да се налага да се плащат допълнителни такси или други суми, ако клиентите не са били информирани за тях предварително.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...
Великобритания призова гражданите си да напуснат Ливан: Напрежени...
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).