Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вестникарската индустрия загива, FT Германия е поредното доказателство
Автор: Екип Burgas24.bg 16:00 / 07.12.2012Коментари (3)622
©
Черната корица на FT Германия
Последният прощален брой на икономическия всекидневник "Файненшъл таймс Дойчланд" днес излезе с черна първа страница, на която бе изписано: "Endlich schwarz" ("Най-после на черно"),което по ирония в превод означава "Най-после на печалба".

Вестникът, който никога не излезе на печалба, отбелязва ДПА, но бе оценяван високо през 12-годишното си съществуване за качествената журналистика, бе пропуснал и някои букви от заглавието си. И така от Financial Times Deutschland бяха останали само буквите Final Times Deutschland, предаде БТА.

Иронията продължава и на последната страница, където са заснети всички служители на вестника, които са с наведени глави, очакващи харакири. От вестника се извиняват на своите акционери за това, че са похарчили "много от техните милиони" и на политиците "за това, че не са им вярвали достатъчно", съобщи АФП.

Бавната смърт на хартиените медии, за сметка на онлайн индустрията, е факт от години. В Европа настъпи кулминацията й и все повече издания биват закривани, редуцирани или преминават изцяло и само в онлайн вариант.

По традиция в България процесите са много бавни и идват със закъснение. В западна Европа, САЩ и други добре развити икономически страни, онлайн индустрията вече е втора по сила и стремително оспорва лидерството на ТВ по дял от рекламните бюджети. В България този дял е все още едва 5%, като необосновано продължават да се наливат средства в умиращите хартиени издания, които останаха със символична аудитория, в сравнение с онлайн медиите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така се спасяват много дървета,колкото по скоро спрат вестниците, толкова по добре.
Aнонимен
на 07.12.2012 г.
-1
 
 
ФТ Германия загива защото е британско издание. Достатъпоиииии
0
 
 
Напълно естествено. Човешката еволюция е отворен процес, а факторът време е много важен. В това отношение, вестниците изостават фатално и са обречени на изчезване. И това за България е вярно, за съжаление...Но е така и така ще бъде, докато рейтингови агенции се ръководят от бивши ДС-доносници като Красимир Гергов, доколкото може да съществува "бивш" агент. Извоювайте си истината сами обаче, като медии... Но не забравяйте и друго.Само печатни издания могат да участват в процедури за обществени поръчки , съгласно действащото БГ законодателство, породено от липсата на кчествен медиен закон. А само от публикации на обяви и съобщения, един нищо и никакъв парцал, като "Марица" например, може спокойно да генерира едно 100-200 хиляди на година. Пари от небето, буквално. Е, кой ще си прецака сам подобна "хранилка" .Ето затова сме изостанали ...затова и заради още един милион причини....;)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: