Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Венецуелски съд разпореди задържането на аржентинския президент Хавиер Милей
Автор: ИА Фокус 23:07 / 19.09.2024Коментари (0)201
©
Венецуелски съд е одобрил заповедта на Главната прокуратура, която ден по-рано поиска мярка за задържане на аржентинския президент Хавиер Милей, сестра му, началника на президентския кабинет Карина Милей, и министъра на отбраната Патрисия Булрих в рамките на разследването на "отвличането" на самолета на авиокомпания  Emtrasur в Буенос Айрес през 2022 г., предава Buenos Aires Times.

"В съответствие с искането на Главната прокуратура, в което се посочва: "Официално отправяме искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" въз основа на разследването срещу гражданите Хавиер Милей в качеството му на президент на Република Аржентина, Карина Милей в качеството ѝ на главен секретар на президентската администрация и Патрисия Булрих в качеството ѝ на министър на отбраната." искането беше одобрено", се посочва в изявление, публикувано от Върховния съд на Венецуела.

Предишния ден прокуратурата на Венецуела назначи двама специализирани прокурори, които да изпълнят заповедите за арест на Милей, сестра му и Булрих по дело за "кражбата" на самолет на авиокомпания Emtrasur, съобщи главният прокурор Тарек Уилям Сааб. Те са заподозрени в "кражба при утежняващи вината обстоятелства, пране на пари, обезвреждане на самолет, незаконно лишаване от свобода и незаконно отчуждаване на имущество".

Boeing 747-300 от 2022 г. на венецуелската компания Empresa de Transporte Aéreocargo del Sur (дъщерно дружество на венецуелската държавна авиокомпания Conviasa) е бил конфискуван на аржентинското летище "Езеиза". В началото на тази година местен съд решава да прехвърли самолета в САЩ, след което той е транспортиран до Флорида.

Според венецуелските медии самолетът е бил внесен "контрабандно" под прикритието на военен полет, за да се заобиколи липсата на разрешение от Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) за полети в различни въздушни пространства. Конфискуваният товарен самолет е унищожен.

Министерството на външните работи в Буенос Айрес "отхвърли" обвиненията в изявление:

"Гореспоменатият случай е решен от съдебната власт, независима власт, в която изпълнителната власт не може и не трябва да се намесва по никакъв начин, в изпълнение на международно споразумение", се посочва в съобщението.

Правителството "напомня на венецуелския режим, че в Република Аржентина преобладава разделението на властите и независимостта на съдиите, нещо, което за съжаление не се случва във Венецуела при режима на Николас Мадуро", се посочва в заключение.

Самолетът, който е в основата на спора, е бил приземен на международното летище Есеиза през юни 2022 г. от властите в Аржентина, действащи по искане на американските съдилища.



Още по темата: общо новини по темата: 3
07.09.2024 »
18.06.2024 »
16.06.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: