Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Учениците ни най-слаби по математика и точните науки
Автор: Екип Burgas24.bg 09:39 / 17.11.2011Коментари (23)698
© Burgas24.bg
България е в челните места в ЕС по слаби резултати на учениците в областта на математиката и точните науки. Около 40% от нашите ученици са със слаби резултати в тези области. Това сочат данните от два доклада за 2009 г., публикувани от Европейската комисия.

Заедно с нас по слаби резултати в областта на математиката и точните науки се нареждат и учениците от Румъния и Турция. Общо за ЕС се отчита тенденцията, че преодоляването на незадоволителните резултати на младежите в областта на математиката и точните науки остава предизвикателство.
Едва пет държави в общността са изготвили планове за справянето с проблемите в обучението по математика, а България и още четири страни от ЕС са изготвили общи планове за сферите на математиката и точните науки.
Според докладите учителите в ЕС все още не получават необходимата подкрепа в търсенето на изход от настоящата ситуация.


Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Скоро май не сте влизали в БГ училище да видите за какво става дума.....в осми клас сричат не могат да четат....Всичко това се прави умишлено прост народ се управлява по - лесно . Гениални мозъци винаги е имало, има и ще има .
+2
 
 
Защо повечето сте така заслепени от тази национална гордост? Да, имаме гениални мозъци сред учениците, но това че 1% блестят не значи, че останалите 99% са също толкова умни. А колкото до тези клишета, че в чужбина нещо се учило в 12-ти клас, а в България в осми, това са пълни глупости. В Германия например още в гимназията се вземат матрици и интеграли - нещо, което в България се учи чак в университета. Ако бяхме всички толкова умни, дали държавата ни щеше да е в това положение? Замислете се...
+1
 
 
Я кажете, тогава, кое е по-добре, няколко човека да печелят някое друго парче скъпоценен медал, или да имаме население , което аджеба , да може да прави елементарни сметки, да изчислява дроби, да знае да смята лица на елементарните фигури, и да може един квадратен тричлен да реши... Олимпийци винаги ще имаме, другите е важното да са читави...
0
 
 
Това е поредната глупост, която искат да ни втълпят.Децата ни са умни и кадърни.И постоянно го доказват навън.Но имам чувството, че някой се грижи да се чувстваме непрекъснато унизени и нищожни.
0
 
 
Скоро разговарях с моя позната, учителка в начално училище по български език и литература, и останах потресена от това, което ми каза: Учениците в 4-ти клас не можели да четат гладко, а сричали????? Училището е едно от добрите в Пловдив! Какво да кажем за това? Сигурно не всички деца са с такива "способности", но тя ми каза, че не може да обсъжда с едните деца произведение, което изучават в момента, а другите дори не могат да прочетат това. Какво да кажем за това??? За мен "заслуга" за това в голяма степен имат родителите, които не обръщат внимание на децата в къщи! Поне малко време да им отделят! Знам, че някой ще каже: Кога, като работят на 2 или 3 места, та да изкарат насъщния!! Така е, но децата са ни най-важни!! Това поне мисля аз!!
0
 
 
Изобщо не се изненадвам от всякакви коментари за глупостта на средностатистическия българин - стига ми само да прочета коментарите под тази статия, за да се убедя колко ниско е нивото на образованието в страната. Били взимали топ награди на олимпиади - ок, съгласен съм, в България има 3 (5?) изумително умни деца, обаче останалите са тъпи като вас, уважаеми коментиращи от по-долу. Не можете да си напишете името без правописна грешка, а сте тръгнали да коментирате достоверността на доклади на ЕК... Не знам да се смея ли или да плача... :))))
0
 
 
Пълни глупости са това! Постоянно печелим олимпиади по математика точните науки и др . Информирайте се..
0
 
 
глупости глупости и пак глупости за това винаги вземат наградите нашите деца как не ви е срам даже да го пишат
Aнонимен
на 17.11.2011 г.
0
 
 
А защо винаги търсите вина в учениците.Просто някой даскали не са за там.Аз лично по математика от 3-4 скочих на 5 след като смених училището и преподавателя.Не казвам,че учениците не са виновни,но и преподавателите играят важен фактор.
0
 
 
да и за тфа във всички международни състезания по математика и информатика нашите са в челната тройка ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: